DJ SHADOW

DJ SHADOW 1

DJ Shadow, jedan od najznačajnijih aktera u povijesti hip hopa, dovodi svoju europsku turneju u Tvornicu kulture 1. lipnja.

DJ Shadowfeat De La Soul – „RocketFuel“

Shadow se u Zagreb vraća u sklopu velike svjetske turneje na kojoj promovira aktualan album „OurPathetic Age“. Dvostruko izdanje, njegovo prvo od 2016. i ploče „TheMountainWillFall“, donosi ukupno 26 pjesama podijeljenih u dva djela. Prvih 11 su isključivo instrumentali, dok je na preostalih 15 ugostio mnoga stara i nova rap imena kao što su Nas, PharoaheMonch, trojac iz Wu-TangClanaInspectahDeck, GhostfaceKillah i Raekwon, grupe De La Soul i RunTheJewel, Pusha T, Stro i Wiki. Izdanje su predstavila već tri singla, a Shadow ga intenzivno promovira na po Europi i Americi. Prvi dio europskog toura upravo je završio, a drugi ga očekuje u lipnju kad će posjetiti i festivale poput Primavere, ali nastupiti i solo kao što je slučaj u Tvornici kulture.

DJ Shadow – „SixDays“

Pravim imenom Josh Davis, DJ Shadow je jedan od najutjecajnijih osoba kompletne hip hop kulture. DJ i producent, koji je s epohalnim debijem „Endtroducing…“, složenim isključivo od semplova, završio u Guinnessovoj knjizi rekorda, na top listi najboljih albuma svih vremena magazina Time i među najvažnijim izdanjima 90-tih po NME-u i Rolling Stoneu, izvršio je izuzetan utjecaj na hip hop i trip hop scene SAD-a i Velike Britanije. Koliko su važni njegovi samostalni radovi, od kojih se posebno istaknuo i album „ThePrivate Press“ s maestralnim singlom „SixDays“, toliko je Shadow utjecajan kao suradnik, producent i remixer velikih glazbenih imena kao što su Depeche Mode, Radiohead, Beastie Boys, DJ Krush, Paris, Jon Spencer Blues Explosion, Mos Def, Jurassic 5 i mnogi drugi.


Ulaznice

Ulaznice u prodaju kreću u petak, 13. ožujka po cijeni od 130 kn. Od 1. travnja cijena će im biti 150 kn, dok će na dan koncerta ulaznice koštati 180 kn.

Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Berislavićeva 13), Aquarius CD Shop (Varšavska 13), Dallas Music Shop Rijeka (Splitska 2a), sva prodajna mjesta Eventima i onlinewww.eventim.hr.

DRUŠTVENE MREŽE
Detalji eventa
ARHIVA KONCERATA
hrHrvatski