LADO Electra u Tvornici kulture

LADO Electra u Tvornici kulture 1

U subotu 26. ožujka slavimo 20 godina LADO Electra u Tvornici kulture!

Projekt LADO Electro dva desetljeća spaja tradicijske glazbene izričaje s elektroničkom glazbom. Pokrenuli su ga 2002. godine Ansambl LADO i dvojac HR Electro – Hrvoje Crnić Boxer i Boris Harfman.

Istoimeni album prvijenac objavljen je 2003. i odmah se našao u vrhu najboljih hrvatskih albuma objavljenih te godine. Istaknuti singlovi s ovog albuma su 1 Pura 2 Pandura i Dej mi. S drugog dvostrukog nosača zvuka 2.0 Memorabilium koji sadržava više vokalnih elemenata proizašli su singlovi i video spotovi za pjesme Ljeljo, Lepi valcer, Kolo, Dolinom se… (Song for Elizabeth) i Melita.

Publika koncerte uživo redovito ocjenjuje kao vrhunski doživljaj i osvježenje na glazbenoj sceni, a Ladarice svojom pojavom i vokalnim mogućnostima kao i inače oduševljavaju publiku pokazujući svu moć i ljepotu hrvatskog folklora.

LADO Electro već se mogao čuti u zagrebačkim klubovima poput Vintage Industrial Bara ili Katrana. Samo u 2020. godini LADO Electro zabilježio je nekoliko zapaženih nastupa, poput onoga u sklopu programa Rijeka 2020, tvrđavi Barone u Šibeniku te otvaranja Ljeta u MSU za koji su organizatori rekli kako je to bio jedan od najsnažnijih  i umjetnički najuvjerljivijih  nastupa na svih sedam Ljeta u MSU.

Ulaznice za koncert LADO Electra u Tvornici kulture mogu se kupiti putem sustava Entrio po cijeni od 70 kuna – bit.ly/Entrio_LADOElectro_u_TvorniciKulture. Na dan koncerta cijena ulaznice iznosit će 90 kuna.

Na ulazu će biti potrebno predočiti važeću EU digitalnu COVID potvrdu o cijepljenju, testiranju i/ili preboljenju bolesti COVID-19.

VIDEO: https://youtu.be/g40PP6bp94Q

DRUŠTVENE MREŽE
Detalji eventa
ARHIVA KONCERATA
hrHrvatski