TERENCE BLANCHARD

TERENCE BLANCHARD 1

Terence Blanchard je PETEROSTRUKI dobitnik GRAMMY  nagrade, skladatelj filmske glazbe, trubač, aranžer i čovjek koji u svojim rukama drži sve note jazza, hard-bopa, afričke i južnoameričke glazbe.   Svoj drugi nastup u Zagrebu zajedno sa svojim kvintetom E-Collective,  održati će u Tvornici kulture 22. Travnja u sklopu Musicology Barcafe Sessionsa.

Poznat kao konstantna sila u muzičkoj industriji i kao borac koji svojom glazbom jasno ukazuje na američke tragedije u prošlosti i sadašnjosti, sa svojim kvintetom bavi se pitanjem ciklične epidemije oružanog nasilja koje je predstavio kroz svoj novi album „LIVE“. Glazba koja se našla na albumu „Live“ simbolično je sakupljena sa koncerata izvedenih uživo na lokacijama gde je stanovništvo iskusilo rastuće konflikte između vlasti i afro-američkih građana. Ovaj projekt osuđuje oružano nasilje bilo da je usmereno na određene građane ili na predstavnike reda i zakona.

Ovaj prijatelj slavnog redatelja Spike Leeja koji mu je povjerio soundtrackove svojih najjačih filmova,  a ovaj im je udahnuo dušu, kroz glazbu progovara i bori se za istinu, slijedeći svoje idole poput Maxa Roacha, Johna Coltranea, Luisa Armstronga , Herbia Hanckoka i stojeći na njihovim ramenima.

Od njegovog poslijednjeg  rasprodanog nastupa u Zagrebu prošlo je 14 godina, u međuvremenu Blanchard je postao glazbeni div koji će nam, zajedno sa svojim E- Collective kvintetom u Tvornici pokazati što je pravi jazz. U tom periodu Blanchard je osvojio i nekoliko Grammyja, desetke drugih nagrada, a  soundtrack za  hvaljeni Spike Leeov film BlackKklansman nominiran je za Oscara 2019. Godine kao i za BAFTA nagradu.


ULAZNICE:

Ulaznice za koncert u prodaji su putem sistema Entrio.hr i na prodajnim mjestima Entria. Cijena ulaznice za early bird iznosi 150 kn, a u prodaji su ulaznice za slobodno sjedenje.

DRUŠTVENE MREŽE
Detalji eventa
ARHIVA KONCERATA
hrHrvatski